خانه / قوانین و مقررات / ویزا و پاسپورت / همه چیز در مورد ویزای شینگن

همه چیز در مورد ویزای شینگن

ویزا

سفر، واژه‌ی نام آشنا‌یی برای تمام افراد علاقه‌مند به ماجراجویی و فرهنگ و تمدن یک مرز و بوم هست. داخلی یا خارجی، فرقی نمی‌کند مهم رفتن و دیدن است. از این‌رو صنعت گردشگری دست‌خوش تحولات شگرفی در قرن اخیر بوده و افراد می‌توانند با جستجو و اندکی وقت صرف کردن در اینترنت، به‌راحتی برای ذائقه و سلیقه خود، مقصد مورد نظر را انتخاب کنند و با توجه به بودجه خود، وسیله سفر را مشخص کرده و به‌راحتی بر طبق تاریخ سفر خود، به هر کجا که می‌خواهند بروند.

کشور ما هم در سال‌های اخیر در صنعت گردشگری ‌و بالاخص فروش متنوع و آنلاین محصولات گردشگری به رشد چشمگیری رسیده، از انتخاب صندلی هواپیما گرفته تا رزرو خدمات vip در هتل مورد نظر. در کشور چهارفصل عزیز‌مان، برای هر ذائقه‌ایی، مقصد گردشگری فراوان است و این موضوع باعث شده تا توریست های زیادی به ایران سفر کنند.

شینگن چیست و به چه معنی است؟

تا قبل از ورود به صنعت گردشگری، من هم همانند بسیاری از افرادی که فقط از مصرف کنندگان این خدمات هستند، آشنایی چندانی با «شینگن» نداشتم، تا اینکه به واسطه‌ی حرفه‌ایی که انتخاب کردم، با مفاهیم زیادی آشنا شدم که قصد دارم در ادامه آن‌ها را در اختیار‌تان قرار دهم.

شینگن نام شهری کوچک در جنوب شرقی کشور لوکزامبورگ است . پیشه‌ی مردم آنجا به تولید شراب است و از سال ۱۹۸۵ به معروفیت رسید، حداقل تمام کسانی که می‌خواهند سفر توریستی به کشورهای شینگن داشته باشند واژه‌ی غریبی نمی‌باشد. لوکزامبورگ ، آلمان غربی، بلژیک، فرانسه و هلند تصمیم گرفتند تا در شهر شینگن توافقنامه ایی را به امضا برسانند و طبق آن مرزهای خود را یکی سازند ؛ بعد ها کشورهای اروپایی دیگری هم توافقنامه‌ی شینگن را به امضا رساندند تا جایی که امروزه ۲۶ کشور اروپایی ، عضو پیمان شینگن هستند و چنانچه از کنسولگری یکی از این کشورها در تهران ، ویزا که به منزله اجازه نامه ورود شما به خاک کشور مقصد می‌باشد را دریافت کنید، به‌راحتی می‌توانید در طول مدت سفر خود، به کشورهای دیگر عضو شینگن هم سفر کنید.

۲۸کشور اتحادیه اروپا یا EU به شرح ذیل می‌باشند:

اتریش، بلژیک،بلغارستان،کرواسی،قبرس،جمهوری چک، دانمارک، استونی، فنلاند، فرانسه، آلمان، یونان، مجارستان، ایرلند، ایتالیا، لیتوانی، لتونی، لوکزامبورگ، مالت، هلند، لهستان، پرتغال، رومانی، اسلوواکی، اسلونی، اسپانیا، سوئد، بریتانیای کبیر که خود شامل: انگلستان، اسکاتلند، ولز و ایرلند شمالی می‌باشد البته کشورهای ترکیه ،مونته نگرو ،صربستان ،آلبانی و مقدونیه هم از نامزدهای پیوستن به اتحادیه اروپا هستند و کشورهای بوسنی هرزگوین و کوزوو بعد از کسب شرایط استاندارد اتحادیه اروپا، دارای امتیاز پیوستن به آن خواهند شد.

تقریبا تمامی کشورهای اتحادیه اروپا به‌غیر از انگلستان و ایرلند به پیمان نامه شینگن پیوستند، از این‌رو کشورهای اتریش، بلژیک،بلغارستان، قبرس، جمهوری چک، دانمارک، استونی، فنلاند، فرانسه، آلمان، یونان،مجارستان، ایتالیا، لتونی، لیتوانی، لوکزامبورگ، مالت، هلند، لهستان، پرتغال، رومانی، اسلواکی، اسلوونی، اسپانیا، سوئدو کرواسی از کشورهای شینگن می‌باشند، با توجه به سیاست‌های اروپا، ممکن است به لیست فوق کشورهای دیگری هم اضافه گردد،بنابراین می‌توانید قبل از سفر با سر زدن به وبسایت کنسولگری کشور مقصد که بصورت چند زبانه می‌باشد از اقداماتی که قبل از سفر می‌بایست انجام دهید اطلاعات کسب کنید.

سفارت‌های ایتالیا ، اسپانیا، فرانسه، هلند و آلمان از پردرخواست‌ترین کنسولگری‌ها در تهران هستند که سابقا بصورت تلفنی و یا حضوری با ارائه پاسپورت که تنها مدرک معتبر سفری شما می‌باشند، اقدام به ارائه وقت مصاحبه می‌کردند، از معایب این روند پیگیری تقاضا این بود که باید ساعت‌ها پشت خط شلوغ سفارت‌ها منتظر می‌ماندید تا بتوانید با مسئول وقت‌دهی کنسولگری مربوطه صحبت کنید و بعد از سوال و جواب از قصد سفر‌تان و تاریخ آن و نام و نام خانوادگی و شماره پاسپورت، به شما تاریخی را به میلادی اعلام می‌کردند و باید از لحظه قطع کردن تلفن تا روز مصاحبه، با استرس جمع آوری مدارک و پرونده روبرو می‌شدید. علاوه بر این بسیاری از افراد سودجو به بهانه وقت فوری و در اختیار داشتن قدرت های پشت پرده، مبالغ بالایی را از مردم دریافت و اقدام به کلاهبرداری می‌کردند. در نظر داشته باشید در حال حاضر از طریق درگاه مطمئن آنلاین VFS در تهران که تنها مرجع مطمئن مورد تایید سفارت است، از پرداخت هزینه‌های اضافی پرهیز کنید.

بطور کلی با توجه به قصد سفر و مدت زمان اقامت شما ، سه گروه ویزا خواهیم داشت:

– ویزای کوتاه مدت که ۹۰ روزه و یا کمتر از آن می‌باشد

– ویزای بلند مدت که بیشتر از ۹۰ روز است

– ویزای ترانزیت فرودگاهی

انواع ویزای شینگن

تایپ A

تایپ A یا ترانزیت که بدون خارج شدن از محدوده بین المللی در خاک شینگن که همان فرودگاه است، به پرواز بعدی خود با مقصدی خارج از مرزهای شینگن ترانسفر خواهید شد. شهروندان کشورهای افغانستان، بنگلادش، کنگو، اتیوپی، غنا، هند، ایران، عراق، اردن، لبنان، میانمار، برمه، نیجریه، پاکستان، سومالی، سریلانکا، سودان، سوریه و ترکیه برای سفر با هدف مذکور ، نیازمند به دریافت ویزای تایپ A هستند، از مدارک لازم جهت دریافت ویزای ترانزیت فرودگاهی، ارائه ویزای کشور مقصد و مدارک سفر معتبر می‌باشد که نشان می‌دهد ک فرد مورد نظر قصد اقامت به کشور شینگن را ندارد.

* افرادی که می‌خواهند از یک کشور شینگن از طریق زمینی و یا هوایی به کشور شینگن دیگری سفر کنند به دلیل دارا بودن ویزای توریستی تایپ C, نیازی به اقدام برای درخواست ویزای ترانزیت تایپ A را ندارند.

* افرادی که دارای پاسپورت ایالات متحده آمریکا هستند و یا دارای گرین کارت می‌باشند نیازی به ویزای ترانزیت ندارند.

* سیاستمداران و افراد دیپلماتیک و دارنده پاسپورت خدمات به ویزای ترانزیت تایپ A احتیاجی نخواهند داشت

* دارندگان ویزای مولتیپل و دابل که اجازه ورود چند باره به کشور ترانزیت را دارند

* اعضای خدمه پرواز

* دارا بودن زوجه و یا فرزندی کمتر از ۱۸ سال با ملیت یکی از کشورهای اتحادیه اروپا

لطفا دقت داشته باشید که هزینه مرتبط با تقاضای ویزای تایپ A بصورت دلاری(نقدی) در سفارت کشور مقصد از متقاضی دریافت و در حدود ۷۴ دلار می‌باشد.

ویزای تایپ B ترانزیت

در صورتی‌که بخواهید به وسیله‌ی هواپیما یا ماشین از مرزهای چند کشور شینگن عبور و به کشور شینگن دیگری سفر کنید، ویزای شینگن نوع B, حق سفر بیش از یک کشور عضو شینگن را به شما می‌دهد. ویزای نوع B می‌تواند برای یک، دو و یا چند گذر صادر شود و در هر دوره ترانزیت نمی‌تواند از ۵ روز تجاوز کند.

ویزای کوتاه مدت تایپ C

برای اقامت کوتاه مدت در بازه ایی ۹۰ روزه با توجه به نوع سفر می‌بایست برای دریافت ویزای تایپ C اقدام نمایید. که بصورت یکبار ورود، دوبار ورود و یا مولتی چندبار ورود صادر می‌گردد. تاریخ اعتبار ویزای شما با یک تاریخ شروع و پایان که با توجه به اعلام شما در فرم تقاضای ویزا است، مشخص می‌شود و کشور صادرکننده نیز در آن به چشم می‌خورد.

ویزای تایپ c یکبار ورود

همانطور که از اسمش پیداست، با توجه به مدت مجاز اعتبار ویزای‌تان، فقط حق یکبار ورود به خاک شینگن را خواهید داشت و حتی اگر همچنان ویزای شما اعتبار داشته باشد با خروج از کشور شینگن باطل خواهد شد.

ویزای تایپ C دوبار ورود

تمامی شرایط یکبار ورود برای این نوع ویزای تایپ C صدق میکند با این تفاوت که مجاز به دوبار ورود به خاک شینگن بر اسای اعتبار مجاز ویزای‌تان خواهید بود.

ویزای تایپ C مولتی

شما با در اختیار داشتن ویزای مولتی، چندین بار به ورود به کشور شینگن در مدت اعتبار ویزای‌تان مجاز خواهید بود و محدودیتی متوجه شما نخواهد شد و حداکثر در یک بازه ‌ی ۱۸۰ روزه (۶ماه) بمدت ۹۰ روز اعتبار خواهد داشت و مجموع  تعداد روزهای اقامت شما نباید از ۹۰ روز تجاوز کند.

مدارک و اطلاعات مهم جهت ویزای شینگن:

– پاسپورت با حداقل ۲ صفحه خالی و ۳ ماه اعتبار از تاریخ خروج شما از کشور شینگن

– پاسپورت شما حداقل می‌بایست متعلق به ۱۰ سال اخیر باشد

– فرم ویزای شینگن که می‌بایست بطور کامل تکمیل شده باشد و حتما باید در روز مصاحبه دارای امضای متقاضی باشد

– برای هریک از اعضای خانواده خود که با شما سفر می‌کنند بصورت جداگانه فرم ویزا را تکمیل و به کنسولگری تسلیم نمایید. افراد زیر ۱۸ سال نیاز به اجازه خروج از قیم قانونی و یکی از والدین خود را دارند و اگر بصورت تنها سفر می‌کنند فرم consent باید برای وی تکمیل و در لحظه ورود این اجازه نامه کنترل می‌گردد.

– عکسی که برای ویزا ارائه می‌دهید باید زمینه روشن و بصورت تمام رخ باشد و از پوشیدن عینک و یا هر چیزی که مانع از نمایان شدن کامل چهره شما می‌گردد خودداری نمایید

– در زمان ارسال فرم تقاضای سفارت، از متقاضی انگشت نگاری صورت گرفته که از ۱۰ انگشت وی اثر انگشت گرفته شده و برای ۵ سال اعتبار خواهد داشت کودکان زیر ۱۲ سال، انگشت نگاری نخواهند شد

– برای تقاضای ویزا هزینه ایی از منقاضی دریافت نخواهد شد ولی چنانچه از طریق درگاه آنلاین مورد تایید سفارت صورت پذیرد، ممکن است هزینهه‌ایی مربوط به خدمات آنها را بپردازند

– تمامی هزینه‌های قابل پرداخت با تعرفه مشخص در وبسایت هر سفارت فهرست شده است و تعرفه ویزای کوتاه مدت نرمال برای هر بزرگسال ۶۰ یورو می‌باشد که بصورت نقدی در سفارت پرداخت خواهد شد

تعرفه ویزای کوتاه مدت نرمال برای کودک ۳۵ یورو می‌باشد

– نزدیکترین زمان ممکن برای تسلیم درخواست ویزا، ۳ ماه قبل از اقدام به سفر است و باید بیش از ۱۵ روز کاری قبل از شروع سفر‌تان درخواست دهید

– درخواست ارائه شده شما در بخش کنسولگری ۱۵ روز طبق تقویم زمان می‌برد تا بررسی و نتیجه آن اعلام گردد، در صورتیکه پرونده شما نیاز به بررسی بیشتری داشته باشد بازه ذکر شده حتی تا ۶۰ روز هم در موارد خاص، طول خواهد کشید

– افرادی که وقت سفارت می‌گیرند و اما برای مصاحبه حاضر نمی‌شوند تا ۱ ماه نمی‌توانند وقت دیگری را رزرو نمایند

– در صورتی‌که به تقاضای ویزای شما پاسخ منفی داده شود، پاسپورت شما با مهر ریجکتی به همراه نامه جواب به شما ارائه خواهد شد و از متقاضی در خواست می‌شود تا برگه‌ی جواب را که شامل اطلاعات مهمی درباره علت مردود شدن پرونده شما هست را امضا کند و بطور مثال اگر از سفارت هلند جواب منفی بگیرید، در وزارت دادگستری هلند پاسخ ثبت و ضبط خواهد شد

– مدارک کاری، مالی و ملکی شما می‌بایست به زبان انگلیسی ترجمه گردد و یا به زبان رسمی کشور شینگن ارائه شود و علاوه بر مهر مترجم دارای تاییدات از وزارت امور خارجه و دادگستری باشد

– فرم تقاضای ویزای خود را نیز می‌بایست به زبان انگلیسی و یا زبان رسمی کشور شینگن تکمیل نمایید

– گواهی اشتغال ب کار متقاضی میبایست بر روی سربرگ رسمی شرکت مربوطه با تاریخ آغاز به کار متقاضی ، حقوق و دستمزد ، سمت و تاریخ مرخصی(تاریخ سفر) و فرد جایگزین متقاضی در شرکت با مهر رسمی شرکت باشد

– برای افرادی که از کارکنان شرکت های خصوصی می‌باشند، کپی روزنامه رسمی شرکت خود را باید برابر اصل کنند و نسبت به ترجمه و تاییدات آن اقدام نمایند

– افرادی که در شرکت های دولتی کار می‌کنند، فیش حقوق ۳ ماهه آخر کارکرد خود را ارائه می‌دهند

– با در اختیار داشتن نامه درخواست سوابق بیمه، می‌بایست به دریافت سوابق بیمه تامین اجتماعی خود اقدام نمایید

– برای افرادی که خود از صاحبان مشاغل می‌باشند، ارائه مدارکی دال بر موجودیت شرکت الزامیست و برای کسبه ارائه‌ی جواز کسب و یا پروانه کار مقرر شده است‌

– مدارک سفر همچون بلیط رفت و برگشت هواپیما، بیمه مسافرتی ( ۱۵ روزه تا سقف ۳۰۰۰۰ یورو پیشنهاد میشود)، واچر هتل مطابق با تاریخ ورود و تاریخ خروج شما از حوزه شینگن

– محصلین و دانشجویان می‌بایست گواهی اشتغال به تحصیل ارائه بدهند

– گردش حساب ۳ ماهه آخر از بانکی که بیشترین گردش حساب را در ماه خواهید داشت تهیه و ارائه دهید

– تمکن مالی به زبان لاتین که می‌توانید چند روز مانده تا روز مصاحبه‌تان، با ارائه پاسپورت از بانک‌تان دریافت کنید، دقت کنید که مدارک مالی شما جهت تصدیق استطاعت  شما از هزینه های سفر به ازای تک تک اعضای خوانواده ‌تان میباشد

– سند ملکی می‌تواند در قوی‌تر ساختن پرونده شما کمک کند

ویزای تایپ D  در دسته ویزاهای ملی یا همان national visas قرار می‌گیرد و به افرادی که قصد اقامت طولانی مدت جهت انجام فعالیت هایی مستمر نظیر درس خواندن و یا کار کردن را دارند تعلق می‌گیرد و نیازمند اثبات این امر هستند. ویزای تایپ D، می‌تواند بصورت یکبار ورود باشد، بعد از اخذ ویزای تایپ D یکبار ورود به کشور مقصد در حوزه شینگن با مدت معلوم سفر خواهید کرد و دقت داشته باشید در طول مدت اقامتتان با ویزای یکبار ورود، اگر از کشور شینگن خارج شوید ویزای شما باطل خواهد شد و دیگر قادر به بازگشت نخواهید بود، البته ویزای تایپ D بصورت چند بار ورود هم صادر خواهد شد .

درباره تیم محتوای آکادمی فرانگر

بیشتر بخوانید

آلمان

عوامل مؤثر در پذیرش یا رد تقاضای ویزای بلند مدت آلمان

آلمان قوی‌ترین اقتصاد حوزه یورو را در اتحادیه اروپا دارد. آلمان در مرکز اروپا قرار …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *