همانطور که در جلسات قبل گفته شد، هدف از سری جلسات گفتگو با آقای شهمیری، ارائه یک دید کلی و آشنایی با موضوع کار در آژانسهای هواپیمایی و مسافرتی است که مسائل مختلف مربوطه به آن از جمله انواع پرواز و … نیز معرفی و توضیح داده میشود.
مطالبی که در ادامه ارائه شدهاند، همگی از زبان جناب آقای شهمیری است. اگر جزء کسانی هستید که علاقهمند به آشنایی و کار در این حوزه هستند، در این سری جلسات همراه آکادمی فرانگر باشید.
(International Air Transport Association (IATA
همه بلیطهای ما چارچوب قانونی دارند، Rule and condition جایی است که شرکتهای هواپیمایی و آژانسها به نتیجه رسیدند که باید قوانین استانداردی داشته باشند. درنتیجه IATA تشکیل شد. International Air Transport Association همه را موظف میکرد که قوانین را اجرا کنند؛ اما بعد از مدتی مشخص شد که IATA توانایی کنترل اجرای قوانین خود را ندارد و بعضا برخی شرکتهای هواپیمایی که این قوانین را رعایت میکردند نیز از رقبای خودشان که عضو یاتا نبودند عقب میافتادند.
یاتا در سال ۲۰۰۲ بهمنظور حل این مساله قانون را اعلام کرد، ولی الزامی در اجرای قوانین در نظر نگرفت.
یاتا اعلام کرد قوانین مسافرت میتوانند در چارچوبی گنجانده شوند اما قانون ثابتی نیست. از این پس هر شرکت چه عضو یاتا باشد و چه نباشد معمولا ۹۹ درصد قوانینشان در چارچوب یاتا میگنجد.
در سایت IATA ،Travalercenter.com و در بخشهای Country Information و Travelers FAQ قوانینی اعلام شدهاند. در این سایت به مساله baggage هم اشاره شده است. همچنین یک سند به نام IATA General Conditions of Carriage است که در آن به کلیات قوانین یاتا اشاره شده است. قوانین ثابتی وجود ندارد و این قوانین تغییرپذیر هستند. از ما خواسته میشود که سایتی را در نهایت بر پایه این قوانین طراحی کنیم اما این سایت آیا در همین باید متوقف شود؟ نه! چراکه قوانین هرروز در حال تغییر است، لذا پیدا کردن چارچوب کلی مهمتر از ریز شدن در خود قوانین و مطالب است.
قوانین لحظه به لحظه عوض نمیشوند ولی وقتی مجموعه خیلی بزرگ است، یک ایرلاین ممکن است هفتهای یکبار تغییرات داشته باشد و در کل اگر ۵۰ تا ایرلاین داشته باشیم میشود ۵۰ تغییر در کل، پس ۵۰ تا تغییر میشود! ما این قوانین را میپذیریم اما در رابطه با آنها اطلاعات خیلی کمی داریم. حال آیا واقعا این قوانین مهم هستند یا نه را باید ما مشخص کنیم. این قوانین مثل جریمهها، حدود سنی و … قوانینی هستند که بعضا مهم بوده و اگر از یکی از آنهایی که مهم است، مثل جریمه تغییر تاریخ، در اطلاع رسانی غفلت کنیم ممکن است دردسر ایجاد شود. بخشی از قانون که بیشتر کاربرد دارد را به اطلاع میرسانند اما ما بهعنوان پشت قضیه – مغز متفکر – باید تمام قوانین را به اطلاع برسانیم. زمانی ما بهعنوان فروشنده میتوانیم در بازار خودمان قدرت داشته باشیم که به خریدار چیزی بیشتر از آنچه میخواهد را ارائه دهیم.
Country information به ما اطلاعاتی درباره کشور مقصد میدهد. برای مثال بعضی کشورها باید برای ورود به آنها واکسن زد، بعضی کشورها ویزا میخواهند و بعضیها نمیخواهند؛ اجازه حمل پول، دارو، گیاه و مواد غذایی، اینها همگی جزء اطلاعات مربوط به Country information است.