cheapair.com
این شرکت از سال ۱۹۸۹ شروع به فعالیت نمود و مقر اصلی آن در Calabasas است که اکنون با شعار “خرید بلیط هواپیما باید آسان باشد” با تیمی ۱۲۵ نفره در حال فروش بلیط هواپیما و رزرو هتل و ماشین است و درآمد تقریبی ۳۰m$ و همچنین رنک الکسای ۵۹,۲۲۶ دارد.
زمانی که برای اولین بار وارد این وبسایت شویم و بخواهیم در این سایت حساب کاربری داشته باشیم با زدن بر روی عضویت (join)، وارد صفحه دیگری میشویم. در حالی که اگر از قبل حساب کاربری داشته باشیم و بخواهیم وارد حساب کاربری خود شویم در همان صفحه، صفحهای را نمایش میدهد. دلیل اینکه برای وارد شدن بهحساب کاربری، وارد صفحه دیگری نمیشویم این است که کاربر بهراحتی بتواند در هر صفحهای که هست وارد حساب خود شود و اگر کاربر جدید باشد و بخواهد برای اولین بار برای خود حساب کاربری داشته باشد، او را وارد صفحه جدیدی میکند تا در فضایی بیشتر از دلایل داشتن حساب کاربری برایش بگوید.
در اینجا از کاربر رمز عبور خواسته شده است و در تکست باکس بهصورت پلیس هولدر نوشته است که تعداد کاراکترهای پسورد باید بین ۶ تا ۲۰ باشد. این از اشتباه کاربر جلوگیری میکند.
راحت کردن کاربر و رفع نیاز او حس رضایت و خشنودی را در او ایجاد میکند که این حس کاربر را به یک مشتری دائم تبدیل خواهد کرد که این وبسایت موارد زیادی را در این جهت اجرا کرده است:
۱) در قسمت بالای صفحه، یک ایمیل و یک شماره گذاشته شده است و نحوه ارتباط کاربر با cheapair بهراحتی مشخص شده و کاربر در هر زمان میتواند برای رفع مشکل یا هر کار دیگری با آنها در تماس باشد. این کار یک حس اعتماد در کاربر ایجاد میکند به این صورت که میداند که این کسب و کار تلاش خود را برای برطرف کردن نیاز کاربر انجام میدهد.
۲) این وبسایت دو قسمت “سفرهای من” (My trip) و “جستجوهای من” (My search) نیز دارد. ممکن است یک کاربر در طول روز چند بار به وبسایت بیاید و یک سفر را چک کند به این ترتیب میتواند بهراحتی سفری که مدتی پیش جستوجو کرده است را از قسمت جستجوهای من پیدا کند. همچنین ممکن است کاربری متناسب با موقعیت شغلی یا زندگیاش سفری را همیشه تکرار میکند که در این صورت بهراحتی میتواند از قسمت سفرهای من همیشه آن سفر را در اختیار داشته باشد.
۳) این وبسایت یک قسمت “تاریخ انعطافپذیر”(Flexible date) دارد که تنها از کاربر مبدا و مقصد را میگیرد و نیازی به وارد کردن تاریخ نیست و سپس تمام پروازها از مبدا به مقصد وارد شده در یک مدت زمان را نمایش میدهد. این ویژگی بیشتر برای افرادی مناسب است که تاریخ پرواز برای آنها چندان مهم نبوده و بیشتر به دنبال پروازی هستند که کمترین قیمت را داشته باشد.
۴) این وبسایت با توجه به IP کاربر مبدا او را شناسایی کرده و در باکس مبدا قرار میدهد.
۵) به کاربر هنگام وارد کردن مبدا و مقصد یک سری پیشنهادات را نمایش میدهد بهطور مثال مقصدهای پرطرفدار را نمایش میدهد و ممکن است کاربر مقصدی که میخواهد به آنجا برود در این پیشنهادها باشد و دیگر نیاز نیست که مقصد خود را تایپ کند.
۶) قسمتی وجود دارد به نام “ردیابی مسافر” (Fare Tracker) که در آن از کاربر مبدا و مقصد و ایمیل را گرفته و زمانی که کمترین قیمت را برای این سفر پیدا کرد به او خبر میدهد.
۷) قسمت دیگری نیز وجود دارد به نام “چه زمانی بلیط بخرید” (When To Buy Flights) که در اینجا مبدا و مقصد را از کاربر گرفته و برای یک بازه زمانی قیمت این سفر را با نمودار نمایش میدهد و سپس کاربر میتواند کمترین قیمت مربوط به آن زمان را بهراحتی پیدا کند.
کاربر بهراحتی میتواند فیلترهای موردنظر را انتخاب کند و ازآنجاییکه شاید مهمترین فیلتر برای کاربران، ایرلاین ها هستند این وبسایت آنها را واضحتر نمایش داده و از دیگر فیلترها جدا کرده است.
باید برای اینکه اعتماد کاربر را جلب کرد به او مواردی را اثبات کرد و همچنین از گفتهها و نظرات دیگران برای شکلگیری این اعتماد استفاده کرد که مواردی از این قبلی که این وبسایت استفاده کرده است بهصورت زیر میباشد:
۱) نوشتن کامنتهای کاربران. با این کار یک اثبات اجتماعی ایجاد کرده است و این میتواند راه بسیار خوب برای جلب اعتماد دیگران باشد.
۲) زمانی که پروازی را جستوجو میکنیم لیست پروازها را در صفحهای دیگر نمایش میدهد و صفحه قبلی به صفحهای تبدیل میشود که اسم چند سایت را میآورد و بیان میکند که میتوانید قیمتهای ما را با بقیه مقایسه کنید و متوجه شوید که قیمتهای ما کمتر است. با این کار میخواهد اثبات کند که از همه بهتر است و اعتماد کاربران را جلب کند. بسیاری از افراد تنها با دیدن همین جمله و بدون اینکه چیزی را چک کنند در ذهنشان یک اعتماد ایجاد میشود.
یک سری از اطلاعات وجود دارند که کاربران در هنگام استفاده از وبسایت به آنها احساس نیاز میکنند و یا اینکه اگر وجود داشتند فرآیند را برای کاربر بسیار ساده میکنند که در این وبسایت یک سری موارد در این زمینه بهصورت زیر آورده شده است:
۱) زمانی که کاربر موس خود را حرکت میدهد و بر روی یک گزینه قرار میدهد تغییراتی بر روی گزینه صورت میگیرد و همچنین زمانی که کاربر گزینهای را انتخاب میکند و اینکه زمانی که کاربر بر روی گزینهای موس را نگه میدارد درصورتیکه آن گزینه اطلاعاتی را داشته باشد در یک راهنمای یک خطی (Tooltip) یک سری اطلاعات به کاربر نمایش داده میشود.
۲) یک دکمه برای مقایسه بین دو پرواز وجود دارد که در ابتدا غیرفعال میباشد. درصورتیکه غیرفعال باشد و روی آن کلیک کنیم این پیغام را نمایش میدهد.
حال اگر حداقل دو پرواز را انتخاب کنیم این دکمه فعال میشود و با یک اکشن برای کاربر مشخص میشود که میتواند از این امکان استفاده کند.
در این صورت کاربر به دلیل اینکه در این پروازها امکانات متفاوتاند بهراحتی میتواند پروازها را باهم مقایسه کند.
۳) زمانی که پروازی انتخاب میشود اطلاعات در مورد ویژگیهای آن پرواز به کاربر داده میشود. بهطور مثال، ممکن است یک پرواز قیمت کمی داشته باشد زمانی که کاربر آن را انتخاب میکند این توضیحات را نمایش میدهد و کاربر را از این آگاه میکند که این پرواز چه امکاناتی را ندارد.
۴) زمانی که پرواز انتخاب میشود، اطلاعات کامل پرواز را نمایش میدهد. همچنین قوانین موردنیاز را نیز آورده و درنهایت مجموع کل قیمت را نمایش داده است.
زمانی که کاربر میخواهد اطلاعات مسافر را وارد کند، در این قسمت یک خلاصه همراه با قیمت پرواز را نمایش داده است و اگر گزینهای را اشتباه وارد کند و بر روی دکمه خرید زده شود تمامی خطاها، با دلیل آنها، به کاربر نمایش داده میشود. همچنین برای راحتی هرجا که امکانپذیر بوده برای راحتی کاربر، از کمبو استفاده شده است.
نویسنده: باران محمود آبادی