Priceline.com
Priceline یک وبسایت با خدمات گردشگری است که در زیر محصولاتی که این وبسایت ارائه میکند میبینید. این وبسایت درآمد سالیانه تقریبا برابر با ۴۵M$ دارد.
در ادامه کارهایی که این وبسایت در راستای اعتمادسازی و ایجاد حس بهتر در کاربر انجام داده است بیان خواهیم کرد:
۱) کنار انتخاب تاریخ فلشهایی را قرار داده است که با این کار کاربر میتواند بهراحتی زمان را جابهجا کند و دیگر نیازی به باز کردن تقویم نیست.
۲) کاربر نباید از رسیدن به هدف خود در وبسایت ما ناامید شود. زمانی که کاربر نتواند در وبسایت ما به هدف خود برسد، حتی اگر مشکل از طرف خود کاربر باشد باید تا جایی که امکان دارد راهحلهایی به او برای رفع مشکلش پیشنهاد کنیم و او را در وبسایت نگه داریم.
بهطور مثال، در اینجا کاربر پرواز موردنظر خود را پیدا نمیکند اما این وبسایت یک سری پیشنهادات به کاربر داده است بهطور مثال، به او گفته است که میتواند زمان موردنظر خود را تغییر دهد و امکان تغییر را بهراحتی در اختیار او قرار داده است. اگر در اینجا گزینه جستوجو وجود نداشت کاربر شاید اولین چیزی که به ذهنش میرسید بستن صفحه مراجعه به وبسایت دیگری برای تهیه بلیط بود. خصوصا زمانی که کاربر شناخت زیادی از ما ندارد بیشتر این اتفاق میفتد و فکر میکند که وبسایت ما تمامی پروازها را نمایش نمیدهد به همین دلیل تصمیم به ترک صفحه میگیرد.
این وبسایت در قسمت help خود در راستای برقراری ارتباط خوب با کاربر و کمک کردن به او تلاش کرده است و یکی از کارهای مفیدی که انجام داده این است که مطالب را دستهبندی کرده و قسمتی هم برای جستوجو قرار داده است که این دو بسیار به رفع مشکل کاربر کمک خواهند کرد. اما مشکلی که میتوان به آن اشاره کرد این است که در این وبسایت هیچ ایمیل و شماره تماسی برای پشتیبانی وجود ندارد که خوب نیست.
اگر به کاربر مسیری که باید طی کند را نشان دهیم کاربر میداند که برای تمام کردن کار خود چه مسیری را باید طی کند و چقدر زمان باید بگذارد و تا الان چقدر از مسیر را طی کرده است.
کاربر بهخودیخود هر کاری که به آن نیازی نداشته باشد یا در آن فایدهای نبیند انجام نخواهد داد اما ما باید سعی کنیم کاربر را به کاری که ما میخواهیم انجام دهد ترغیب کنیم بهعنوان مثال، یکی از کارها عضویت افراد در وبسایت ما است. در اینجا این وبسایت گفته است که اگر فرد وارد حساب کاربری شود میتواند به هتلهای با قیمت پایین دسترسی داشته باشد.
یا اینکه مزایای عضویت در وبسایت را خلاصهوار بیان کرده که دوباره بتواند میل کاربر را به عضویت افزایش دهد. همانند تصویر زیر :
بعضی مواقع با یک سری جملاتی که به کاربر میگوییم میتوانیم اعتماد آنها را جلب کنیم و راحتتر آنها را ترغیب به خرید از وبسایت خود کنیم. مثل زیر:
بهطور ناخودآگاه، در ذهن کاربر یک اعتماد ایجاد خواهد شد و کاربر فرض میکند که حتی اگر این جمله درست نباشد در صورت مغایرت میتواند تفاوت قیمت را پس بگیرد درنهایت به این نتیجه میرسد که چه این وبسایت بهترین قیمت را ارائه کند و چه نکند ضرری نخواهد کرد. پس ریسک خرید از این وبسایت برای او کاهش مییابد و ترغیب به خرید میشود.
۵) Skyscanner.com
Skyscanner یک وبسایت فروش بلیط هواپیما و رزرو هتل و ماشین میباشد که ارزشی تقریبا برابر با ۱٫۴ میلیارد پوند دارد و رتبه الکسای این وبسایت برابر با ۱۲۲۷ است.
اولین باری که وارد این وبسایت میشویم به کاربر این آگاهی داده میشود که این وبسایت از کوکی استفاده میکند و دلایلی نیز برای آن آورده است. بااینکه بسیاری از کاربران میدانند که وبسایتها از کوکی استفاده میکنند آگاه کردن کاربران یک حس اعتماد در آنها ایجاد خواهد کرد.
یکی از نیازهایی که کاربران در هنگام انتخاب پرواز با آن مواجه میشوند این است که برای یک بازه زمانی برای مبدا و مقصد موردنظرشان قیمتها را مشاهده کنند تا بتوانند متناسب با رفتار قیمت، روز سفر خود را انتخاب کنند. این وبسایت یک گزینه به نام نقشه (Map) را در قسمت جستوجو قرار داده است که اگر روی آن بزنیم یک نقشه باز میشود. مقصد را از روی نقشه انتخاب میکنیم و یک ماه از سال را از نیز مشخص میکنیم تا در آن ماه قیمتها را نمایش دهد.
همچنین در قسمت جستوجو و در قسمت انتخاب تاریخ یک ویژگی وجود دارد که میتوان بهجای انتخاب روز، ماه را انتخاب کرد و بعد از انتخاب ماه به ما هرروز آن ماه را با قیمتش نشان میدهد و ما بر اساس قیمت میتوانیم روز را انتخاب کنیم.
وقتی ما مبدا را وارد میکنیم، در پایین یک مسیری وجود دارد که با تغییر دادن مبدا تغییر میکند و مقصدهایی را متناسب با مبدا وارد شده به ما پیشنهاد میدهد و اگر پایینتر برویم به ما میگوید که اگر هنوز مقصد خود را انتخاب نکردهاید از روی نقشه آن را انتخاب کنید.
در پایان صفحه وبسایتهای بینالمللی خود را معرفی کرده است که به اعتماد و شهرت سایتشان میافزاید.
ویژگیای که این وبسایت را از سایر وبسایتها متمایز میکند این است که در صفحهای که پروازها را نمایش میدهد گزینهای به نام get price alerts دارد که اگر کاربر بر روی آن کلیک کند، زمانی که این پرواز تغییر قیمت داشته باشد، برای او ارسال میشود.
زمانی که کاربر میخواهد قیمت پروازهای یک ماه دلخواه را باهم مقایسه کند میتواند از دو قسمت تقویم و نمودار که در زیر مشاهده میشود استفاده کند.
در قسمت انتخاب پرواز، علاوه بر اینکه یک کمبو برای قسمت مرتبسازیها وجود دارد مواردی از مرتبسازی را که بیشتر کاربران استفاده میکنند به نحوی قرار داده است که کاربر بهراحتی به آن دسترسی داشته باشد.
ازآنجاییکه در بیشتر مواقع تعداد پروازهای نمایشی زیادند این وبسایت بهجای اینکه تمام پروازها را همزمان باهم در یک صفحه نمایش دهد آنها را در چند صفحه قرار داده است که این کار شاید کاربر را کمتر گیج کند.
کاربران همواره در هنگام خرید و وارد کردن اطلاعات مهم بهطور ناخودآگاه دلهره دارند که با دادن آگاهی به آنها و نشان دادن اطلاعات لازم در هر زمان که آنها احساس تردید میکنند، میتوانیم اطمینان خاطر آنها را افزایش دهیم.
نویسنده: باران محمود آبادی